петак, 7. новембар 2014.

ИЗ 30-тог БРОЈА ГЛАСНИКА СКОЈ-а: О АНАРХО-ФАШИЗМУ НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

О анархо-фашизму на Филозофском факултету


Велики успех Студентског фронта (СФ) овог октобра – постајање препознатом и респектабилном студентском организацијом, у коју се има поверења, која се бори до краја, и изводи хиљаде студената на улице, са борбеним и класним паролама – има и своју „мрачну страну“, која је разобличила нека лица и стргла многе маске.

Наиме, на Филозофском факултету, услед великог притиска ситнобуржоаских елемената (којих има много на појединим факултетима, међу којима је и Филозофски) – запатио се анархизам, који је ових година довео до катастрофалних последица и показао своје право лице. Незнатна мањина међу студентима у протесту својски је наметала своје анархистичко-отпадничке анти-социјалне ставове. То се, прво, одразило тако што је збор студената Филозофског факултета одбио да учествује на протесту студената са свих факутета и Универзитета 7. октобра, под изговором да су они посебни и да имају посебне захтеве, да тај протест огранизују СКОНУС (Савез конфедерација Универзитета Србије, званична организација студената, споразумашка и опортунистичка) и Студентски фронт, и да је таква сарадња недопустива, да СФ воде комунисти који хоће да се наметну као вође, а они су против вођа, а пре свега – против свих организација. Они су самоорганизовани, посебни, и не желе да се петљају са глупом студентском масом која излази на улице када их позову СКОНУС и СФ. Студенти Филозофског су се, наравно, оглушили о ту одлуку „збора студената на Филозофском“ и прикључили се протесту 7. октобра. Цела ствар се разобличила и сви изговори су пали онда када су фашисти напали студенте у блокади и секретаре СФ у два наврата.

Овим „анархистима“ је то добро дошло - ако они не могу да се изборе са аргументацијом СФ, која и поред њихових клевета изводи масе на улице, док они седе у просторији од педесет људи и расправљају о „аполитичности“ протеста (и то уз помоћ СФ, која подржава блокаду и чији чланови активно у њој учествују) – има ко би могао, насиљем. Фашисти.
Такође, ови анархистички елементи, чије су клевете на рачун СФ и дезорганизација протеста под видом „самоорганизовања“, добро су дошли фашистима. У пометњи самоорганизовања фашисти су успели да уђу на „збор“, одрже говор у коме су се отворено представили, подржали „самоорганизовање“ и политику „против организација“, и добили аплауз!!! Од разбијача студентског јединства, анархо-отпадници су се срозали у помагаче фашиста. Касније, на „збору“ је одлучено да се протест, који организује Студентски фронт 15. октобра, неће подржати, већ покушати да се преузме!!! Међутим, анархо-фашистичка провокација није прошла. Тај циркус опет су прекинули студенти Филозофског који су у масовном броју подржали величанствени протест 15. октобра.

 Циркус се наставља – не хтевши да осуде фашизам након ових догађаја, под изговорим да не желе да буду проглашени „левичарима“, анархо елементи оставили су отворена врата за фашисте, који су након свега покушали да одрже трибину о „Комунистичким злочинима у Србији“ у оквиру блокаде Филозофског факултета, под претњама да ће блокаду разбити ако се одржавање трибине не дозволи. Енергичном акцијом Студентског фронта и осталих студената антифашиста, фашисти опет нису прошли. Док пишемо ове редове, борба и даље траје - блокада је у току.
 
Баук кружи Универзитетом – баук Студентског фронта. Све силе и силице сјединиле су се у свету хајку против тог баука – Министарство и СКОНУС, фашисти и анархисти, поткупљени полицајци и злонамерна пискарала. Али СФ стално јача – сваким даном има све више подршке и поверења међу студентима, све више пријатеља и савезника.
 
Није прошао СКОНУС, нису прошли фашисти - ЗАКОН НЕЋЕ ПРОЋИ! Живео Студентски фронт!

Кочо Рацин